دکتر مجید خدابخش در نشستی با جوانان و نخبگان پارس آباد افزود : با تاسیس و نهایی شدن بحث منطقه آزاد تجاری و بهره برداری از پایاب سد خدا آفرین، صنایع تبدیلی و تکمیلی و کشت و صنعت های مدرن در این منطقه راه اندازی و ده ها هزار فرصت شغلی پایدار ایجاد می شود.

وی صادرات را لوکوموتیو و موتور محرک توسعه و پیشرفت دانست، اظهار کرد: با تحقق منطقه آزاد تجاری صنعتی، صادرات انواع محصولات وابسته به بخش کشاورزی در این استان رونق خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه لایحه راه اندازی منطقه آزاد تجاری در هفت استان مرزی هم اکنون در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی قرار دارد، گفت: نام منطقه آزاد استان اردبیل بعد از تصویب مجلس و در اساسنامه ای که بعدا در هیات دولت طرح و مصوب می شود انتخاب خواهد شد.

دکتر خدابخش با اشاره به خدمات دولت تدبیر و امید طی سه سال گذشته در استان اردبیل، از جمله اختصاص یک میلیارد دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای مهار آب های مرزی و تسریع در عملیات اجرایی پروژه عظیم پایاب سد خدا آفرین، گفت: در سه سال گذشته به اندازه بیش از ۲۰سال قبل از آن در پارس آباد مغان کار عمرانی انجام شده است.

وی ادامه داد: طبق استاندارد های جهانی از تبدیل یک هکتار زمین دیم به آبی برای یک نفر شغل ایجاد می شود، اضافه کرد: بر این اساس با بهره برداری از طرح ملی پایاب خداآفرین، دست کم برای ۵۰ هزار بیکار زمینه شغلی فراهم می شود.
استاندار اردبیل با اشاره به موقعیت و قابلیت ها و ویژگی ها مرزی پارس آباد مغان و مجاورت این شهرستان با جمهوری آذربایجان، گفت: به دنبال ایجاد بندر خشک در بخش اصلاندوز هستیم که با ایجاد آن و همچنین احداث خط آهن اردبیل- پارس آباد و اتصال آن به جمهوری آذربایجان، شاهد توسعه صادرات و تبادلات تجاری و اقتصادی با کشورهای آذربایجان، روسیه و منطقه قفقاز خواهیم بود.
استاندار اردبیل همچنین با بیان اینکه حدود ۴۰۰هزار میلیارد تومان پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد، گفت: در حالی با این تعداد طرح عمرانی نیمه تمام مواجه هستیم که بودجه عمرانی امسال کشور حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان است و به عبارت دیگر با این وضعیت، برای تکمیل پروژه های راکد و نیمه تمام حدود هشت سال زمان نیاز است.

خدابخش با اشاره به بحث فروش شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان، گفت: این شرکت ، در فهرست بنگاه های مشمول واگذاری قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی قرار دارد و برای فروش آن دو هزار و ۷۰۰میلیارد تومان قیمت تعیین شده است.
به گفته وی به علت بالا بودن قیمت فروش، تا این لحظه خریداری برای این بنگاه عظیم اقتصادی پیدا نشده و از طرف دیگر، دولت به خاطر قرار گرفتن این شرکت در لیست واگذاری ها، اجازه سرمایه گذاری در این شرکت را ندارد.
وی با بیان اینکه کشت و صنعت مغان، برای رسیدن به نقطه ایده آل، مکانیزه کردن تولید محصولات، افزایش بهره وری و راندمان تولید و استفاده بهینه از امکانات و ظرفیت ها، نیازمند تجهیزات مدرن و نوسازی صنایع و سرمایه گذاری های بیشتر است، ادامه داد: در این راستا با چندین سرمایه گذار داخلی و خارجی مذاکرات و رایزنی هایی انجام داده ایم.
وی در ادامه سد در حال احداث عمارت گرمی را از پروژه های عمرانی مهم در حال اجرای استان ذکر کرد و گفت: برای تسریع در عملیات اجرایی این سد، در سال گذشته ۹۰میلیارد تومان و در سال جاری ۱۲۰میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است.
به گفته وی در حال حاضر ۵۵۰ نفر در این پروژه مشغول کار و فعالیت هستند و در مهر ماه سال آینده شاهد آبگیری و افتتاح آن خواهیم بود.
او با بیان اینکه ما از همه سرمایه گذاران و کارآفرینان حمایت میکنیم، افزود: تمامی سرمایه گذاری ها در سطح استان اردبیل در راستای ایجاد اشتغال صورت می گیرد و امروز حمایت از سرمایه گذاران به عنوان یک اصل در بین مسئولان استان نهادینه شده است.
خدابخش، وحدت و همدلی میان آحاد جامعه را از الزامات پیشرفت و توسعه و نیاز ضروری استان دانست و بر حفظ اتحاد و همبستگی و پاسداری از دستاوردهای نظام و انقلاب تاکید کرد.

مجید خدابخش پیش از خطبههای نماز جمعه شهرستان پارسآباد در جمع نمازگزاران اظهار کرد: عدهای در فضاهای مجازی و شبکههای اجتماعی روی نام منطقه آزاد تجاری حساسیت ایجاد میکنند در حالی که هنوز در مجلس این لایحه دولت به تصویب نرسیده است.
وی گفت: بهتر است دغدغه ما تصویب این منطقه به همت و تلاش نمایندگان مجلس باشد چرا که ممکن است با یک رای تصویب این لایحه حالت متفاوتتری به خود بگیرد در حالی که نمایندگان استان اردبیل دست به دست هم دادند تا لایحه منطقه آزاد تجاری به تصویب برسد.
استاندار اردبیل گفت: نباید روی نام منطقه آزاد تجاری شمال استان اردبیل حساس باشیم و یا بخواهیم روی این موضوع بیش از حد مانور بدهیم.
خدابخش با یادآوری اینکه بعد از تصویب در مجلس میتوان در قالب کار گروههای ایجاد شده روی منطقه آزاد تجاری نام نهاد، ادامه داد: قطعا در اساسنامه پیشنهاد ما ایجاد منطقه آزاد در شهرهای پارسآباد، گرمی و بیلهسوار بوده و در نامگذاری نیز میتوان عنوان مغان را مورد توجه قرار داد.
وی افزود: برای ما مهمتر از نام این منطقه تصویب لایحه است که میتواند چهره اقتصادی شمال استان را متحول کند چرا که تنها با تکیه بر ظرفیتهای منطقه آزاد تجاری میتوان به توسعه صادرات و تقویت این امر اندیشید.
استاندار اردبیل با بیان اینکه در شمال استان اردبیل اجرای پروژه عظیم پایاب سدخدا آفرین را شاهد هستیم که با تمام توان این پروژه در جبهههای مختلف در حال اجرا است، ادامه داد: باید هر هکتار زمین برای یک نفر اشتغال مولد ایجاد کند و برای افزایش این توانمندی باید محصولات با ارزش افزوده بیشتری را در مغان کشت و زرع کنیم تا زمینه تحول اقتصادی و اشتغال فراهم آید.
خدابخش با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی راهاندازی کشت و صنعت مغان با هدف تقویت زنجیره تولید و اشتغال از بخش تولید علوفه گرفته تا توانمندی تولید محصولات متنوع لبنی، زراعی و باغی میتوانست نیاز منطقه را تامین کند، ادامه داد: تا زمانی که نتوانیم این زنجیره را کامل کنیم قطعا در عرصه اقتصادی و فرآوردههای متنوع کشاورزی با مشکل روبهرو خواهیم شد.
استاندار اردبیل گفت: به عنوان نمونه کارخانه سبلان پارچه اردبیل به عنوان یک مجموعه تولیدی و اشتغال زا در زنجیره تولید ارزش افزوده خود نیاز به پنبه دارد که در مغان کشت میشود و اگر زنجیره تولید کشت پنبه در صنعت ریسندگی و بافندگی تکمیل شود پنبهای که هر کیلوی آن ۵ هزار تومان به فروش میرسد در این زنجیره تبدیل به لباسی میشود که ۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
خدابخش ضرورت توسعه کشت و صنعتهای متعدد در شمال استان را با هدف تولید محصولات با ارزش افزوده کشاورزی یادآور شد و گفت: روسیه ۶۰ میلیارد دلار واردات مواد غذایی دارد که ما به دلیل همجواری با کشورهای آسیای میانه به راحتی میتوانیم بخش عمدهای از نیاز این بازار را به مواد غذایی با تولید محصولات متنوع تامین کنیم.
وی عنوان کرد: با تصویب منطقه آزاد که در محدوده گرمی، پارسآباد و بیلهسوار راهاندازی میشود تلاش جدی بر این است تا این فعالیتها مورد حمایت قرار گرفته و محصولات با استاندارد و کیفیتی روانه بازار روسیه شود.