اولین همایش استانی پیشگیری از سوء رفتار با کودک با حضور دکتر حسین اسد بیگی رئیس فوریت های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ، دکتر ستاری مدیر کل سازمان بهزیستی استان اردبیل، مهندس صمدی فرماندار شهرستان پارس آباد و جمعی از مسئولین و دانشگاهیان و اساتید حوزه روانشناسی و جامعه شناسی در محل سالن اجتماعات جهاد شهرستان پارس آباد برگزار شد.

اکبر صمدی فرماندار شهرستان پارس آباد خواستار توجه ویژه سازمان بهزیستی کشور به مناطق محروم و مرزی شد و گفت : ایجاد پایگاههای اجتماعی در سطح شهر بویژه مناطق حاشیه نشین و سکونت گاههای غیررسمی از ضرورت و اهمیت خاصی برخوردار است و با بیان اینکه اداره بهزیستی با امکانات کمی که در اختیار دارد نمیتواند این حوزه ها را پوشش داده و جوابگوی نیازها باشد افزود : در سرشماری اخیر سال 95 مرکز استان و شهرستان پارس آباد بیشترین رشد آمار جمعیتی را نسبت به سایر شهرستانهای استان دارد و از این رو ارائه خدمات به شهروندان در حوزه های مختلف باید در خور شأن همشهریان باشد.

فرماندار پارس آباد در ادامه سخنان خود گفت: بیش از 30 هزار نفر از شهروندان پارس آباد در محله هایی همچون زیر نهر تراب و کشتارگاه با امکانات کمتر خدمات اورژانس اجتماعی قرار دارند و بیشتر در معرض آسیب های اجتماعی قرار می گیرند.

مهندس صمدی به لزوم احداث ساختمان نگه داری کودکان بد سرپرست و بی سرپرست و همچنین زنان آسیب دیده و در معرض آسیب در شهرستان پارس آباد تاکید و گفت : این کودکان همانند دیگر فرزندان کشور برای اینکه بتوانند برای کشور نیروی توانمند و مفیدی باشند باید حداقل از امکانات و حقوق شهروندی برخوردار باشند و اینها نیازمند برخورداری از آموزههای دینی و علمی هستند تا با فراگیری آنها ضمن برخورداری از یک جایگاه اجتماعی مناسب، بتوانند وارد اجتماع شوند .

دکتر حسین اسد بیگی رئیس فوریت های اورژانس اجتماعی کشور در اولین همایش استانی پیشگیری از سوء رفتار با کودک با بیان اینکه در کشور 192 مرکز اورژانس اجتماعی و 163 مرکز خدمات پایگاهی داریم گفت : با توجه به وضعیت اجتماعی کشور و نیاز به افزایش مراکز خدماتی بی شک این تعداد بسیار کم بوده و ضرورت دارد تا این مراکز را در سطح کشور و شهرها ، بخصوص استانهای محروم و مرزی افزایش دهیم. وی با اشاره به آئیننامه فوریتهای اجتماعی افزود : طبق آئیننامه فوریتهای اجتماعی که سال 92 نیز به تصویب هیئت دولت رسیده ، در تمامی شهرستان هایی که بالای 50 هزار نفر جمعیت دارند اورژانس اجتماعی باید دایر باشد و شهرستانهای پارس آباد و بیله سوار نیز از این امر مستثنی نیستند.

رئیس فوریتهای اورژانس اجتماعی کشور گفت : همزمان با 19 نوامبر روز مقابله با کودکآزاری از تمامی استانهای کشور درخواست شده اقداماتی را برای آگاهسازی و اطلاع رسانی مردم درباره موضوع کودک آزاری انجام دهند و شهرستان پارس آباد با برگزاری این همایش اقدام بسیار خوبی را انجام داده است.

دکتر اسد بیگی افزود: ما در پایگاهها، مددکاری اجتماع محور داریم و این کار در راستای پیشرفت و توسعه محله هاست که باید متناسب با فرهنگ و اجتماع آن محله برنامه ریزی شود. بنظر ما محله های حاشیه نشین باید حداقل از کمترین حقوق شهروندی برخوردار باشند. وی با اشاره به اهداف اورژانس اجتماعی گفت: یکی از هدف های اورژانس اجتماعی افرادی هستند که در خانواده ها مورد آزار و اذیت قرار می گیرند. و تلاش ما بر این است که این آزار و اذیت ها و آسیب ها را به حداقل برسانیم. نگرش ترس فرزند از والدین باید از بین برود و رابطه صمیمی جای آن را بگیرد. احترام به کودک موجب بالا رفتن عزت نفس می شود و خود والدین در همین راستا هر چقدر سالمتر باشند کودک آزاری کمتری صورت خواهد گرفت.